Vitamiin B3 nikotiinamiidi suur annus

22.00

Suures annuses vitamiin B3 (niatsiin) , bioaktiivse nikotiinamiidina. Kõrge puhtusastmega esmaklassiline tooraine. 500 mg B3-vitamiini kapsli kohta suurenenud vajaduse korral. Ei täiteaineid, lisaaineid, vegan. 120 kapslit.
  • Suur annus B3-vitamiini, 500 mg kapsli kohta
  • Vitamiin B3 (niatsiin) kui kergesti biosaadav nikotiinamiid
  • Loputusvaba, puhtaima kvaliteediga bioaktiivne B3-vitamiini koostisosa
  • Suurenenud vajaduste jaoks
  • B3-vitamiin energiavahetuse, närvisüsteemi, psüühika, naha/limaskestade jaoks ning väsimuse ja kurnatuse vähendamiseks
VITAMIIN B3

Vitamiin B3 (niatsiin) on oluliste koensüümide nikotiinamiidadeniindinukleotiid (NAD) ja nikotinamiidadeniindinukleotiidfosfaat (NADP) eelkäija. NAD ja NADP on rakkude metabolismi kesksete koensüümide hulgas ja osalevad enam kui 450 redoksreaktsioonis kõigi rakkude metabolismis. NAD-i kasutatakse lugematutes kehareaktsioonides energia edastajana ja see on hingamisahela oluline osa. B3-vitamiin on seega hädavajalik organismi energiaga varustamiseks ning seda esineb erinevatel vormidel praktiliselt kõigis kehakudedes.

NAD on ka lähteaineks teistele sõnumitoojatele, nagu sirtuiinid ja ADP-ribosüülpolümeraas, mis kontrollivad lugematuid põhilisi rakuprotsesse. B3-vitamiini toime mõjutab peaaegu kogu ainevahetust.

B3-vitamiin osaleb nii energia tootmises kui ka süsivesikute, rasvade ja aminohapete ainevahetuses. B3-vitamiin reguleerib paljusid regenereerimis- ja taastumisprotsesse, eriti naha ja limaskestade puhul.

Piisav niatsiinivaru on eluliselt tähtis ka närvisüsteemile, sest niatsiini abil tekivad ajus olulised sõnumitooja ained.

NIKOTIINAMIID / NIATSIINAMIID – OTSE SAADAVAL B3 ILMA “B3-VITAMIINI LOPUTAMISETA”

B3-vitamiini metabolismis tuleb nikotiinhape mitmes etapis muuta aktiivseteks koensüümideks. Suures koguses nikotiinhappe võtmine põhjustab nn niatsiiniõhet koos äkiliselt laienenud veresoontega, tugevat kipitust ja naha punetust. Nikotiinamiid (ka: niatsiinamiid) on B3-vitamiini metabolismi järgmine samm. See vorm metaboliseerub eriti hästi NAD-ks ja NADP-ks ning isegi kõige suuremate annuste korral põhjustab see ainult mõnel inimesel, kellel on häiritud B3-ainevahetus.

TERVISEALASED VÄITED B3-VITAMIINI KOHTA (EFSA ANDMETEL):

Vitamiin B3 aitab kaasa

  • normaalseks energiavahetuseks,
  • närvisüsteemi normaalseks talitluseks,
  • normaalsele vaimsele funktsioonile,
  • normaalsete limaskestade säilitamiseks,
  • normaalse naha säilitamiseks,
  • väsimuse ja kurnatuse vähendamiseks.

TARBIMINE

Võtke 1 kapsel päevas (vastab 500 mg B3-vitamiini) koos 200 ml vedelikuga.

IGAPÄEVANE VAJADUS

Täiskasvanu päevane vajadus B3-vitamiini kohta on vähemalt 13-17 mg.

B3-vitamiini vajadust saab suurendada suurenenud alkoholitarbimise, ainevahetus- ja soolehaiguste tõttu vähenenud imendumisvõime, raseduse ja rinnaga toitmise ajal, alatoitumise (tasakaalustamata taimse toitumise) ja mitmesuguste ravimite võtmisega.

TOIDULISANDID

Ärge ületage soovitatavat ööpäevast kogust. Toidulisandid ei asenda tasakaalustatud ja mitmekülgset toitumist. Hoida lastele kättesaamatus kohas.

LADUSTAMINE

Hoida jahedas ja kuivas. Hoida otsese päikesevalguse ja kuumuse eest eemal.

KOOSTISAINED

Koostis: Nikotiinamiid

Kapsli kest: hüdroksüpropüülmetüültselluloos.
Sisu: 120 kapslit

 

KOOSTISOSAD PÄEVASE ANNUSE KOHTA (1 KAPSEL) %NRV*
Vitamiin B3 500 mg 3.125

* toitainete võrdluskogus

 

Kapsli kohta: 500 mg B3-vitamiini
Kokku: 60g B3-vitamiini

Shopping Cart